onsdag den 16. november 2016

Det klassiske køkken

Så blev det tid til det klassiske!

I dag fik vi opgave at lave en klassisk hakkebøf med løg, kartofler og agurkesalat (Vi måtte selv vælge garniture (tilbehør)). Så vi lavede en lækker hakkebøf med bløde løg som er stegt på panden. 

Kartoflerne blev kogt, pillet og varmet op igen og serveret sammen med rosenkål og broccoli som vi valgte at tilberede i noget smeltet smør. Så i stedet for at koge dem i vand, brugte vi smør  (ved hvad i tænker, bliver det ikke for fed? Faktisk ikke nej, det var ekstrem lækkert, man skal bare lade dem dryppe godt at når du tager det op fra smøret) 

Sovsen lavede vi desværre ikke selv, da vi ikke havde nok fond tilbage til at vi kunne lave en kop til vores ret, så vi fik en skefuld af vores kammerater. 

Agurksalaten blev også god, lidt for tykke skiver, men det kan rettes.
Agurkskiverne skal i noget eddike med noget sukker, og der lader du det bare stå så længe som muligt (Men siden vi kun havde 1½ time til at lave det hele, fik de ikke lov til at stå længe) Under kartoflerne, det er svært at se, men der er der en jordskokke mos. Den er enkelt, du tager nogle jordskokker, vi tog 5, skræller dem, koger dem, maser dem enten i en blænder eller med en ske, tilføjer 1 spk. fløde, smages til med salt og peber, og så er den klar.



Jeg håber det ser appetitligt ud, for det smagte dælme godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar